Butter Project
Butter Project

Sinds enige tijd is de nieuwe popcorn time genaamd het Buttertime project bekend gemaakt door de ontwikkelaars. Butter project, of ook wel Buttertime genoemd, vervangt popcorn time als streaming video applicatie.

Het grootste verschil met Popcorn time, en ook de reden van de overstap naar Butter, is dat Butter time volledig legaal wordt omdat er geen illegale content meer wordt aangeboden door de ontwikkelaars.

Dit zou de applicatie ook interessanter maken voor ontwikkelaars om door te ontwikkelen. Zonder schade op problemen op te lopen door de illegale content. Echter is het de vraag hoelang de aangeboden content legaal blijft omdat het ook mogelijk is voor derden om content te plaatsen die mogelijk niet legaal is. In dit geval stelt de ontwikkelaar dan niet aansprakelijk te zijn voor de copyright schendingen, de verantwoordelijkheid zou dan liggen bij de gebruiker en de uploader.

Hetzelfde principe als een computer met illegale muziek, de fabrikant is dan niet verantwoordelijk voor de content op de harde schijf. Enfin, de tijd zal het ons leren en wij blijven dit nauwlettend in de gaten houden.

Het Butter project is open source en de broncode wordt gehost op GitHub. Zodoende is de Butter project source beschikbaar voor alle ontwikkelaars om zelf applicaties en apps te ontwikkelen die gebruik maken van streaming video via Bittorrent.

De sourcecode op Github maakt het ook mogelijk om zelf de applicatie te bouwen in plaats van te wachten tot de installatie bestanden beschikbaar zijn.
Popcorn time beëindigd

Met de komst van Buttertime is de streaming video service Popcorn Time beëindigd na weken van discussie en controversie. Popcorn Time, wat wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt werd om films en TV series te bekijken, is zodoende niet meer beschikbaar en uit de lucht.

Ook de website van Popcorn Time (en status.popcorntime.io) is op het moment van schrijven niet meer bereikbaar vanwege problemen met de host. Tegenover Torrent Freak heeft een van de ontwikkelaars van Popcorn time beweerd dat de website definitief is gesloten.

Tevens zouden alle logs verwijderd zijn die een mogelijk negatief effect kan hebben op andere ontwikkelaars van Popcorn time en Butter time. De Motion Picture Assocation of America (MPAA) zou verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van Popcorn Time als gevolg van juridische actie’s.